אם אתם רוצים לגדל את ילדכם בסביבה בריאה, ידידותית וטבעית, הדבר דורש מכם שינוי הרגלים מעמיק. כדי להקל על השינוי, ריכזנו עבורכם המלצות והצעות כיצד להפוך את החיים שלכם ל"ירוקים" יותר. חלק א': אוכל אורגני
המהפכה הירוקה הופכת לחלק בלתי נפרד מהחיים שלנו. לשינוי זה יש השפעה מכרעת על אופן גידול הילדים, שכן רבים מהמוצרים בהם אנו משתמשים לגידול ילדינו - החל מהאוכל שהם אוכלים, דרך הבגדים שהם לובשים וכלה בחדרים בהם הם ישנים, משחקים וגדלים - מכילים חומרים העשויים להשפיע לשלילה על בריאותם והתפתחותם התקינה.

במטרה לגדל ילדים באופן ידידותי יותר, גם לסביבה וגם להם עצמם, דרוש שינוי הרגלים מעמיק ורחב היקף. כל אחד בוחר כמובן את היקף השינוי הרצוי לו, אך גם אם לא התכוונתם לחולל שינוי בחייכם ובחיי ילדכם, כדאי שתמשיכו לקרוא. חלק מהעובדות יניעו גם את הספקנים ביותר לעבר שינוי הרגלים אלו ואחרים.

מפחית את הסיכון למחלות
התחום הבולט ביותר עליו כדאי לתת את הדעת הוא האוכל. "הסיבה שמוצרים אורגניים טובים לילדים היא שהם יותר בריאים", אומרת שרון בורשטיין, הבעלים של "הטבע ש.ב.א", חנות מקוונת המציעה מוצרים אורגניים ואקולוגיים לאמהות ותינוקות. "הם אינם מכילים חומרי הדברה, חומרי צבע רעילים, מלבינים אופטיים כגון כלור, תרכובות כימיות רעילות כמו דיאוקסינים, חומרים משמרים, חומרי טעם וריח מלאכותיים ועוד. הדבר מפחית ומונע היווצרות מחלות ובעיות שונות אצל התינוק והפעוט, מחלות שחלק מהגורם להן הוא בדרך כלל חשיפה מתמשכת - דרך מגע בעור או בליעה - לחומרים רעילים שונים".

טל רפאלי, מנכ"ל חברת השדה, יצרנית ויבואנית של מוצרי מזון אורגניים, אומר כי "חשוב כי כבר מגיל צעיר לא נפריע למערכות הגוף על ידי כימיקלים שונים אשר מגיעים דרך המזון הקונבנציונלי. חשוב לציין כי במזון הקונבנציונלי משתמשים בחומרים מסוכנים לבריאות, והדברים היחידים החשובים ליצרנים הם טעם ותפוקה".

ערכים תזונתיים גבוהים יותר
השאלה המיידית שאנו תוהילחםם לגביה, היא מה הבעיה בעצם בחומרי הדברה. "הבעיה היא שאותם חומרי הדברה מעמידים בסיכון את בריאות ילדינו ואת בריאותינו", אומרת הנטורופתית קרן וולקומיר. "ה-Environmental Working Group - ארגון ללא מטרות רווח אשר מקדם מדיניות המגנה כל בריאות הסביבה והאדם - מציין שישנו קונצנזוס בקהילה המדעית, שלמינונים נמוכים של חומרי הדברה וכימיקלים אחרים יש הפעות שליליות על בריאותינו, בעיקר בתקופות רגישות כגון התפתחות העובר והילדות. סיכוני הבריאות ארוכי הטווח העיקריים כוללים פוטנציאל לסרטן ומומים מולדים.

"כמו כן מעריכים, כי ההבשלה המהירה של הפרי/ירק המגודל באמצעות דישון כימי לא מאפשרת לפרי/ירק לפתח את אותו ריכוז של ויטמינים, מינרלים, פלבנואידים ואנטיאוקסידנטים, שהיה מפתח אילו היה גדל בתנאים טבעיים. מחקר שפורסם ב- 2003 ב- Journal of Agricultural and Food Chemistry מצא שרמות אנטיאוקסידנטים בתירס אורגני היו גבוהות ב- 58.5% יותר מאשר אלה שגודלו בצורה קונבנציונלית ושרמות אנטיאוקסידנטים בתותים אורגניים היו גבוהות ב- 19% יותר מהתותים הקונבנציונליים. בנוסף, ארגון הצרכנים האורגניים בארה"ב פירסם בשנת 2005 נתונים, שהראו שיבול אורגני שנחקר הכיל כשליש יותר אנטיאוקסידנטים מאשר יבול קונבנציונלי. נתונים אלה הראו גם כי רמות של ויטמינים, פלבנואידים ותרכובות בריאות אחרות היו פי 2-3 מאשר אלה שנמצאו במזונות קונבנציונליים".

לצד זאת, כמו תמיד, פורסמה סקירת מחקרים שלא מצאו הבדל משמעותי בערכים התזונתיים של הגידולים האורגניים מול הגידולים הקונבנציונליים, וזו גם טענת הרשויות בארץ, חשוב לציין.

במטרה להימנע מההשפעה השלילית של חומרי ההדברה, החקלאים בישראל מונחים להפסיק את ריסוס התוצרת החקלאית כשבועיים-שלושה טרם הקטיף, כדי לאפשר לשאריות חומרי ההדברה להתנדף. עם זאת, בפועל יש פיקוח רופף על החקלאים והנושא נמצא בדיונים בקרב הרשויות בישראל.

 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים של טבורית בנק דם טבורי.

 

שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
המרכז הרפואי שיבא