עוגה נימוחה, ריחנית ונהדרת המשלבת את שני מאכלי החג המסורתיים - הדבש ותפוחי העץ. שתהיה לכם שנה טובה ומתוקה!
עוגת דבש ותפוחים לראש השנה
המתכון והתמונה באדיבות ילנה איזקוביץ'

רכיבים
(עבור תבנית אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף בעלת קוטר של 22 ס"מ)
250 גרם קמח לבן
1.5 כפיות סודה לשתייה
125 גרם דבש
100 גרם סוכר חום
100 גרם חמאה
1 ביצה
1/3 כפית ציפורן טחונה
1-2 תפוחי עץ ירוקים גדולים
1.5 כפיות קינמון
חופן וחצי אגוזי מלך


אופן הכנה
מחממים את הדבש, הסוכר והחמאה על אש קטנה תוך ערבוב עד להמסת החמאה – אין להרתיח את התערובת. מקררים במשך כ- 20 דקות, מוסיפים ביצה ומקציפים. מנפים את הקמח והתבלינים. פורסים את תפוחי העץ לקוביות, קוצצים גס את האגוזים. מוזגים את תערובת הדבש, הסוכר והחמאה לתוך הקמח, מערבבים עד לקבלת בצק אחיד, מוסיפים את התבלינים, תפוחי העץ והאגוזים ומערבבים שוב. משמנים תבנית ומפזרים כמות קטנה של קמח על התחתית והדפנות. מעבירים את התערובת לתבנים ואופים בחום של 175 מעלות במשך כ- 40 דקות או עד שקיסם שנועצים בעוגה יוצא יבש.

טיפ: העוגה טעימה במיוחד יום למחרת בשל ספיגת טעמי התבלינים.

 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים של טבורית בנק דם טבורי.

 

שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
המרכז הרפואי שיבא