עוגת גבינה אוורירית ונימוחה ללא קמח. הכנתה קלה מאוד וכוללת טיפ מיוחד לאפיית עוגות גבינה מוצלחות.

עוגת גבינה לפסח

המתכון והתמונה באדיבות סופיה קריינוביץ'

מרכיבים
6 ביצים גדולות מופרדות
750 גרם גבינה למריחה 5%
150 גרם שוקולד לבן
3/4 כוס (175 גרם) סוכר
1 גביע שמנת חמוצה 15% שומן
2 שקיות סוכר וניל
4 כפות גדושות עמילן תירס
גרידה מלימון גדול

אופן הכנה
ממיסים את השוקולד.
מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר לקצף יציב.
בקערה נפרדת מערבבים את יתר המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מקפלים את החלבונים לתוך התערובת שהתקבלה, כל פעם מקפלים שליש מכמות החלבונים.
מעבירים את התערובת לתבנית אפייה בגודל 25*30 ס"מ (אין להשתמש בתבנית קפיצית), משטחים.
מעבירים את התבנית לתבנית גדולה יותר ועמוקה, ממלאים את התבנית הגדולה במים רותחים עד למחצית הגובה. נזהרים שהמים לא ייכנסו בטעות לתבנית של העוגה.
אופים במשך כ- 45-50 דקות בחום של 170 מעלות (מפעילים את המאוורר). לאחר סיום האפייה משאירים את העוגה לקירור בתנור עם דלת פתוחה.
לאחר קירור מלא שומרים במקרר במשך הלילה.
ניתן להגיש עם קצפת, פירות טריים או רוטב פירות.
בתיאבון!

הדפסה