לקראת חג החנוכה קבלו גרסת בריאות של לביבות מסורתיות - בתוספת שיבולת שועל וסוכר חום.

המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן
לביבות שיבולת שועל לחנוכה

רכיבים ל-15-20 לביבות:

2 כוסות קמח, אפשר להשתמש בקמח כוסמין 
2 כוסות שיבולת שועל (לא להשתמש בקוואקר להכנה מהירה!)
4 כפות סוכר חום
1 כף אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1/4 2 כוסות חלב
2 ביצים
2 כפות שמן
שמן לטיגון


אופן הכנה:

להכניס את הקמח, שיבולת השועל, הסוכר, אבקת האפייה והמלח לקערה של מעבד מזון. להפעיל את מעבד המזון בפולסים מספר פעמים על מנת לערבב את הרכיבים היבשים ולטחון את שיבולת השועל לפירורים גסים. בקערה נפרדת לערבב חלב, ביצים, תמצית וניל ושמן. לערבב במהירות את הרכיבים היבשים עם תערובת הביצים והחלב. אין לערבב יתר על המידה. לחמם מחבת על אש בינונית, להוסיף קצת שמן ולטגן לביבות בגודל הרצוי. להגיש חם. בתיאבון!

הדפסה