למה להסתפק בעוגת דבש בחושה סטנדרטית? קבלו שדרוג: עוגה חגיגית, מקורית וטעימה במיוחד! מדובר במתכון פשוט למדי, אף על פי שהוא כולל שלושה שלבים. שימו לב: מומלץ לשמור במקרר למשך הלילה לפני ההגשה!

עוגת דבש עם גרנולה
המתכון והצילום באדיבות סופייה קריינוביץ'

מרכיבים תבנית בגודל 20*30 ס"מ
לבצק:
חצי כוס דבש
125 גרם חמאה רכה
2 כוסות קמח תופח (ניתן להחליף ב- 2 כוסות קמח רגיל + כף אבקת אפייה)
רבע כוס סוכר
חצי כוס קוקוס
2 ביצים
כוס חלב

לקרם:
1 אינסטנט פונידג וניל
1 שמנת מתוקה להקצפה
¾ כוס חלב

לציפוי גרנולה:
1 כוס קוואקר דק (לבישול מהיר)
2 כפות שמן
2 כפות דבש
לגיוון: פירות יבשים חתוכים לחתיכות קטנות, אגוזים קצוצים מסוגים שונים

אופן הכנהלהכנת הבצק: ממיסים על אש קטנה את הדבש עם החמאה. מערבבים בקערה קמח עם סוכר, מוסיפים את תערובת הדבש והחמאה ואת יתר מרכיבי הבצק. מערבבים היטב. מעבירים את הבצק לתבנית מכוסה בנייר אפייה ומשטחים. אופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות (רצוי לאפות במצב טורבו). מקררים לגמרי.
להכנת הקרם: מקציפים את השמנת, הפודינג והחלב במערבל במהירות גבוהה במשך 3-4 דקות.
להכנת הגרנולה: מערבבים את פתיתי שיבולת השועל עם השמן והדבש, מניחים בתבנית אפייה ואופים במשך 10-13 דקות, עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים ומקררים. במידה ופתיתי הגרנולה נדבקו אחד לשני ונוצר גוש, ניתן לשבור אותו בקלות באמצעות פטיש שניצלים, לאחר קירור מלא.

מצפים את העוגה בקרם ומפזרים למעלה את הגרנולה. רצוי לשמור את העוגה במקרר למשך הלילה ולאחר מכן לפרוס למנות.
 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים של טבורית בנק דם טבורי.

 

שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
המרכז הרפואי שיבא