חג השבועות כבר בפתח. מה דעתך להגיש לשולחן החג קיש גבינות מהיר וטעים במיוחד?

kish_gvina
המתכון והתמונה באדיבות סופיה קריינוביץ'

רכיבים
לבצק:
1.5 כוסות קמח תופח (אפשר להחליף ב- 1.5 כוס קמח רגיל +  1 ½ כפיות של אבקת אפיה)
75 גרם חמאה מותכת בטמפרטורת החדר
3 כפות גבינה למריחה
1/3 כפית מלח

למילוי:
450-500 גרם של תערובת גבינות (גבינה צהובה מכל סוג, מוצרלה, ברי וכו').
250 מ"ל שמנת מתוקה
3 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
תערובת קצח, סומסום וגרעינים קלויים

אופן הכנה
  • מערבבים קמח עם חמאה מותכת, גבינה ומלח עד לקבלת בצק מעט דביק. אפשר להשתמש במעבד מזון.
  • משמנים תבנית בגודל 24*24 ס"מ. מרטיבים את הידיים ומהדקים את הבצק לתבנית.
  • מגרדים את הגבינות במגרדת גסה ומפזרים מעל הבצק.
  • מקציפים קלות את הביצים באמצעות מזלג, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ופלפל ומוזגים את הבלילה על שכבת הגבינות.
  • קולים במחבת תערובת של קצח, סומסום וגרעינים מסוגים שונים במשך מספר דקות. מפזרים את התערובת על המאפה.
  • אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ- 45-50 דקות.

טיפ: ניתן להחליף חלק מהגבינות בגבינה צפתית, בולגרית, פטה וכו'. במקרה כזה חשוב להוסיף לתערובת הגבינות 1-2 כפות קמח, אחרת יתקבל מילוי דליל מדי.
הדפסה