מתכון חביב שמשלב טעם נפלא מתקת-חמצמץ וערך תזונתי גבוה בזכות הגבינה הלבנה והתפוחים. מומלץ להכין בחג החנוכה המתקרב, או סתם ככה כארוחת בוקר מפנקת במיוחד.

apple pancake1
התמונה והמתכון באדיבות סוניה שוורצמן

רכיבים ל-10-12 לביבות:
200 גרם גבינה לבנה מסוג "כנען", "טוב טעם" או ריקוטה
1 כפית אבקת אפיה
3 ביצים
2 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
3/4 כוס קמח
2/3 כוס חלב
1 תפוח גדול
שמן לטיגון

אופן הכנה
מנקים את התפוח מהליבה וחותכים לקוביות קטנות. מערבבים בקערה את הגבינה עם החלב, הסוכר והביצים. מנפים את הקמח יחד עם אבקת האפייה ומערבבים עם תערובת הגבינה. ממליחים. מוסיפים את קוביות התפוחים ומערבבים היטב פעם נוספת. מחממים ומשמנים מחבת ומטגנים לביבות (אפשר להשתמש בספריי שמן לשימון המחבת). זורים אבקת סוכר ומגישים מיד.
 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים של טבורית בנק דם טבורי.

 

שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
המרכז הרפואי שיבא