לחמניות קמח מצה מבצק רבוך שאפשר למלא במילויים שונים, ואפשר כמובן לזלול סתם ככה!

pesah-rolls
תמונה ומתכון באדיבות סוניה שוורצמן

רכיבים (16 לחמניות, כוס = 240 מ"ל)
1/2 כוס שמן
1 1/2 כוסות מים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
2 כוסות קמח מצה מנופה
4 ביצים גדולות

אופן הכנה
מרתיחים בסיר את המים, השמן, הסוכר והמלח. מורידים מהאש.
מוסיפים את קמח המצה ומערבבים היטב, עד שכל הקמח נטמע בתערובת הנוזלים והבצק נפרד מדפנות הסיר. מקררים את התערובת.
מוסיפים ביצה אחת ומערבבים היטב – אפשר להקציף בעזרת מיקסר במשך כ-30 שניות. חוזרים על הפעולה עם כל אחת מ-4 הביצים.
מרטיבים את הידיים, יוצרים לחמניות ומעבירים על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-45 דקות, במדף המרכזי כשהמאוורר מופעל. רצוי לא לפתוח את התנור במשך כ-30 דקות אחרי סיום האפייה.

בתיאבון!



 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים של טבורית בנק דם טבורי.

 

שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
המרכז הרפואי שיבא