מה אנחנו בסך הכול רוצות? גם להרשים בחג במאפה שנראה מפואר ומושקע וגם לא לעבוד קשה מדי. בדיוק כמו המאפה הזה!


cheese-pie
המתכון והתמונה באדיבות סופיה קריינוביץ'

***חשוב – יש להפשיר את בצק העלים במקרר כ-12 שעות לפני הכנת המאפה***

רכיבים
200 גרם בצק עלים מוכן
300 גרם תערובת גבינות קשות מגורדות (קשקבל, טל העמק, גאודה וכו')
100 גרם גבינה צפתית או בולגרית מגורדת
קורט עלי טימין (לא חובה)
1 בצל ירוק פרוס, רק החלק הירוק (לא חובה)
250 מ"ל שמנת לבישול (קרטון אחד)
3 ביצים
1.5 כף קמח
מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מכינים תבנית אובלית או עגולה בעלת נפח של 2 ליטר, או תבנית מרובעת שמידותיה 20*30 ס"מ.
מרדדים את בצק העלים (אפשר לרדד על שיש משומן קלות). עלה הבצק המתקבל צריך להיות קצת יותר גדול מהתבנית.
מעבירים את הבצק לתבנית, מהדקים לדפנות.
דוקרים במזלג בכמה מקומות ומכניסים את התבנית עם הבצק לתנור לכ-15 דקות.
מערבבים את הביצים, השמנת, הקמח, המלח והפלפל. מקציפים קלות.
מוציאים את הבצק ומסדרים עליו את הגבינות, הבצל והטימין. מוזגים את התערובת הנוזלית שהכנו. אפשר לפזר מעל גרעינים או שומשום.
אופים במשך 25-30 דקות נוספות עד להתייצבות והזהבה של המילוי.
בתיאבון!
 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים של טבורית בנק דם טבורי.

 

שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
המרכז הרפואי שיבא