הילדים אוהבים מרק עוף, אבל מסרבים לאכול "עוף מכובס"? יש לנו פיתרון טעים - מנה של נודלס ועוף שכולם יאהבו!

עוף ואטריות ביצים
המתכון והתמונה באדיבות סופיה קריינוביץ'

מרכיבים
עוף בינוני מחולק לרבעים ומבושל (יש הסיר את העור ולחתוך את הבשר לחתיכות בגודל בינוני)
5-6 כפות שמן צמחי
1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לרצועות דקיקות
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
קורט סוכר
3/4 כוס מרק עוף
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
250-300 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
100 גרם קשיו (לא הכרחי)
6 כפות רוטב סויה
1 כף קורנפלור (עמילן תירס) מומס בשתי כפות מים קרים
500 גרם אטריות ביצים (נודלס)

אופן הכנה
מחממים 2-3 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את רצועות הגזר ומטגנים עוד 3 דקות.
מוסיפים את חתיכות העוף והתבלינים, ממליחים. מטגנים את העוף עד שהוא מזהיב.
מוסיפים פטריות, קשיו ומרק עוף. מאדים במשך כ- 3 דקות.
מוסיפים רוטב סויה וקורנפלור מומס במים ומביאים לרתיחה. מאדים במשך 5 דקות נוספות ומורידים מהאש.
בזמן שהעוף והירקות מתבשלים, מבשלים את הנודלס לפי הוראות שעל האריזה.
שופכים את מי הבישול ושוטפים את הנודלס היטב.
מחממים במחבת 2-3 כפות נוספות של שמן ומטגנים את האטריות קלות.
להגשת המנה, שמים בצלחת כמות נדיבה של אטריות ועורמים את העוף מעל. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.


 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים של טבורית בנק דם טבורי.

 

שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
המרכז הרפואי שיבא