הילדים אוהבים מרק עוף, אבל מסרבים לאכול "עוף מכובס"? יש לנו פיתרון טעים - מנה של נודלס ועוף שכולם יאהבו!

עוף ואטריות ביצים
המתכון והתמונה באדיבות סופיה קריינוביץ'

מרכיבים
עוף בינוני מחולק לרבעים ומבושל (יש הסיר את העור ולחתוך את הבשר לחתיכות בגודל בינוני)
5-6 כפות שמן צמחי
1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לרצועות דקיקות
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
קורט סוכר
3/4 כוס מרק עוף
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
250-300 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
100 גרם קשיו (לא הכרחי)
6 כפות רוטב סויה
1 כף קורנפלור (עמילן תירס) מומס בשתי כפות מים קרים
500 גרם אטריות ביצים (נודלס)

אופן הכנה
מחממים 2-3 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את רצועות הגזר ומטגנים עוד 3 דקות.
מוסיפים את חתיכות העוף והתבלינים, ממליחים. מטגנים את העוף עד שהוא מזהיב.
מוסיפים פטריות, קשיו ומרק עוף. מאדים במשך כ- 3 דקות.
מוסיפים רוטב סויה וקורנפלור מומס במים ומביאים לרתיחה. מאדים במשך 5 דקות נוספות ומורידים מהאש.
בזמן שהעוף והירקות מתבשלים, מבשלים את הנודלס לפי הוראות שעל האריזה.
שופכים את מי הבישול ושוטפים את הנודלס היטב.
מחממים במחבת 2-3 כפות נוספות של שמן ומטגנים את האטריות קלות.
להגשת המנה, שמים בצלחת כמות נדיבה של אטריות ועורמים את העוף מעל. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.


הדפסה