מה דעתכם על ארוחה מהירה שבה המנה העיקרית והתוספת מתבשלים בסיר אחד? ויש גם בונוס: גריסי פנינה הבריאים והטעימים מחליפים את האורז הסטנדרטי.


פילאף גריסים והודו 
המתכון והתמונה באדיבות ילנה איזקוביץ'

רכיבים
0.5 ק"ג שווארמה הודו
1 כוס גריסים
1 בצל גדול
2 גזרים בינוניים
2 כפות שמן ליגון
1 כף כמון
1 כפית כורכום
מלח, פלפל לפי הטעם

אופן הכנה
חותכים את הבשר לקוביות בגודל 3X3 ס"מ, מפזרים כמון ומכניסים למקרר לכמה שעות.
משרים גריסים במים קרים למשך שעתיים, לאחר מכן מסננים ומייבשים באמצעות מגבת.
חותכים בצל לקוביות, חותכים גזרים לגפרורים דקים.
בסיר כבד מחממים את השמן, מטגנים את קוביות הבשר עד להזהבה ושמים בצד בכלי עם מכסה.
בשמן שנותר מטגנים קלות את הבצל והגזר, בסוף הטיגון מוסיפים את הגריסים, המלח, הפלפל והכורכום. מוסיפים את הבשר, המלח והפלפל, לאחר מכן מוסיפים מים עד לגובה 2 ס"מ מעל תכולת הסיר. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מכסים, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד למוכנות הגריסים (כ- 20-25 דקות). משהים 10 דקות עם מכסה סגור ומגישים.
בתיאבון!
הדפסה