הילדים לא מתים על ירקות? נסו את מאפה הגראטן הצבעוני והמפתה שלנו – מנת קיץ בצלחת! נראה את הקטנים עומדים בפיתוי.

גראטן עגבניות וקישואים
המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן

רכיבים (4-8 מנות)
2 בצלים גדולים פרוסים דק
2 שיני שום קצוצים דק
3 כפות שמן זית
600 גרם עגבניות בשלות
700 גרם קישואים צעירים או זוקיני, רצוי בכמה צבעים
4 כפות עלי טימין טריים
120 גרם פרמזן או גבינה קשה אחרת, מגורדת דק
מלח
פלפל טחון טרי

אופן הכנה
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת על אש בינונית. מוסיפים בצל ומטגנים עד שהבצל מקבל גוון זהוב (כ- 20 דקות). אם הבצל משחים מהר מדי, מנמיכים את האש. מוסיפים שום וכף עלי טימין ומטגנים במשך 1-2 דקות נוספות. מפזרים את הבצל בתחתית כלי האפייה. מחממים תנור ל- 190 מעלות.
מוציאים את העוקץ מהעגבניות. פורסים עגבניות וקישואים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר. מעבירים עגבניות לצלחת גדולה שמכוסה במגבות נייר, לספיגת נוזלים.
בקערה גדולה מערבבים כף שמן זית, 2 כפות טימין ומלח לפי הטעם. שמים כמחצית מגבינה בצד. מסדרים את העגבניות והקישואים בתבנית בשורות, מפזרים קצת גבינה על כל שורה. ממשיכים עד שהתבנית מתמלאת. מטפטפים שמן עם טימין מעל הירקות ומפזרים את יתרת הגבינה.
אופים במשך כ- 65-70 דקות או עד שהמאפה משחים ורוב הנוזלים מתאדים. מקררים במשך רבע שעה לפחות לפני ההגשה. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים של טבורית בנק דם טבורי.

 

שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
המרכז הרפואי שיבא