מאפה ממוצא אמריקאי בעל טעם מתוק - אף על פי שלא הוספנו לו ולו גרם אחד של סוכר. ארוחת ערב נהדרת לקטנים וגם לגדולים!

פשטידת בטטה
המתכון והתמונה  באדיבות סוניה שוורצמן

רכיבים
500 גרם בטטה
200 גרם תפוחי אדמה
1 גזר
½ כוס צימוקים
2 ביצים
¼ כוס מיץ תפוזים
1 כף שמן
1 כפית קינמון
1 כפית מלח
פלפל לפי הטעם
½ כוס פירורי לחם
שמן לשימון תבנית האפייה

אופן הכנה
מחממים תנור ל- 175 מעלות. משמנים תבנית מרובעת גבוהה.
מגרדים בטטה וגזר במגרדת דקה. בקערה נפרדת מגרדים תפוחי אדמה וסוחטים היטב. מוסיפים את תפוחי האדמה לקערה עם הבטטה והגזר. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים היטב. בקערה קטנה מקציפים ביצים, מיץ, שמן, קינמון, מלח ופלפל. מוסיפים לתערובת הירקות המגורדים ומערבבים היטב. מוסיפים פירורי לחם ושוב מערבבים. מעבירים לתבנית ודוחסים היטב באמצעות כף. מכסים בנייר אלומיניום.
אופים בתנור שחומם מראש במשך כ- 20 דקות. לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות במשך כ- 30 דקות נוספות או עד להזהבה. מקררים קצת ופורסים לריבועים. מגישים את הפשטידה כשהיא חמימה.

 

הדפסה