מנת ירקות צבעונית וטעימה שמתאימה כתוספת לעוף או לקציצות או כארוחת ערב קלה

המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן

53רכיבים (4 מנות):

800 גרם שעועית ירוקה קטומה (ניתן להשתמש בשעועית ירוקה מוקפאת – יש להפשירה לפני הבישול)
2 כפות שמן זית
1בצל חתוך לחתיכות קטנות
2 שיני שום קצוצות
2 תפוחי אדמה בינוניים
חצי קופסה (400 גרם) עגבניות משומרות או 700 גרם עגבניות טריות חתוכות לחתיכות קטנות
שני שליש כוס מים חמים
פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור טחון


אופן הכנה:

מקלפים תפוחי אדמה וחותכים לקוביות קטנות. אם תרמילי השעועית ארוכים, חותכים אותם לשנים. מניחים שעועית בקערה עם מים קרים כך שהמים יכסו את כולה ומשאירים לכמה דקות. בינתיים מחממים שמן זית במחבת עמוקה, מוסיפים בצל ומטגנים עד שקיפות. מוסיפים שום ומטגנים עוד 30 שניות. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים עוד כמה דקות. לבסוף מוסיפים עגבניות ומים חמים ומבשלים 5 דקות.

מוציאים את השעועית ושוטפים במים קרים. שמים במחבת, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. כאשר התערובת מגיעה לרתיחה, מכסים את המחבת ומבשלים  את התבשיל על אש קטנה במשך 30 דקות.מוסיפים פטרוזיליה, ואם כל המים התאדו, מוסיפים גם קצת מים. מבשלים עוד 10 דקות או עד שהשעועית מתרככת. מגישים חם.
 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים של טבורית בנק דם טבורי.

 

שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
המרכז הרפואי שיבא