סלט תפוחי אדמה זה פופולארי מאוד בארה"ב. מתאים לפיקניק או כתוספת לבשר או דגים.


potato salad1
המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן

רכיבים:


1 ק"ג תפוחי אדמה עם קליפה דקה
2 כפות יין לבן יבש
2 כפות אבקת מרק עוף או מרק ירקות

לרוטב ויניגרט:

3-4 שיני שום קצוצים דק
1 כפית חרדל דיז'ון
3 כפות חומץ יין לבן
10 כפות שמן זית
6  בצלים ירוקים
2 כפות שמיר קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות עלי בזיליקום קצוצים
מלח
פלפל שחור טחון


אופן הכנה:

מבשלים תפוחי אדמה במי מלח (יש להיזהר ולא לבשל יתר על המידה: תפוחי אדמה מבושלים צריכים להישאר מוצקים). שופכים את המים, מכסים את תפוחי האדמה במגבת ומשאירים לעוד 10 דקות.  כאשר תפוחי האדמה מצטננים וניתן לגעת בהם, חותכים אותם לחצאים (או לרבעים, אם תפוחי האדמה גדולים) ומניחים בקערה. מוזגים יין ומרק לתוך הקערה, מערבבים ומשאירים לכמה דקות כדי שתפוחי האדמה יספגו את הנוזלים.

בינתיים מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים חומץ, חרדל, שום, מלח ופלפל ויוצקים בהדרגה שמן זית, תוך כדי הקצפה במיקסר ידני. מוזגים את הרוטב על תפוחי האדמה, מוסיפים את הירק ואת המלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
הדפסה