מרק משביע שמתאים במיוחד ליום חורפי גשום.

המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן

רכיבים:
1 כרישה בגודל בינוני
1 גזר בינוני מקולף
1 תפוח אדמה בינוני מקולף
1 סלרי או ראש שומר
1 בצל בינוני
50 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
קורט קורנית יבשה או עלים מ-4 ענפי קורנית
2 כפות קמח
700 מ"ל מרק עוף או ירקות
300 מ"ל חלב
1ברוקולי מופרד לפרחים קטנים
קורט פטרוזיליה קצוצה
140 גרם גבינת גרוייאר מגוררת (או גבינה קשה אחרת שנמסה בקלות)

אופן הכנה:
שוטפים את הכרישה, מורידים את החלק הירוק ואת החלק הלבן חותכים דק. חותכים תפוח אדמה, גזר, סלרי ובצל לקוביות קטנות. יש להשתדל שהקוביות תהינה בגודל זהה. מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים בו את כל הירקות, חוץ מברוקולי, במשך כ-10 דקות, עד שהירקות מתרככים.

מוסיפים קמח לסיר, מערבבים. בהדרגה, תוך כדי בחישה, מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. מוסיפים חלב, מתבלים לפי הטעם במלח ובפלפל ומבשלים על אש קטנה מאוד. לאחר כ-10 דקות מוסיפים ברוקולי ומבשלים עוד 5 דקות או עד לרמת המוכנות הרצויה של הברוקולי. לפני ההגשה מוסיפים פטרוזיליה. לפני ההגשה מפזרים גבינה על המרק החם.

הערות:
אפשר להשתמש בכרובית, אפונה או ירוקות אחרים במקום ברוקולי.
 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים של טבורית בנק דם טבורי.

 

שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
המרכז הרפואי שיבא