מרק חורפי בצבע אדום עז, שיכול לשמש למגוון מטרות - מארוחת צהריים לילדים ועד לאירוח חגיגי ואלגנטי.

מרק עגבניות ופלפלים

מתכון ותמונה באדיבות סוניה שוורצמן


רכיבים ל- 6-8 מנות
4 פלפלים אדומים קלויים בשלמותם, מקולפים ופרוסים
1 קופסת עגבניות מרוסקות משומרות (800 גרם)
2-3 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות
5-6 שיני שום, פרוסים
2 כפיות כמון
3-4 כוסות מים
2 כוסות חלב
קמצוץ סודה לשתייה
מלח, פלפל שחור גרוס, סוכר לפי הטעם

אופן הכנה
להזהיב את הבצל והשום בשמן זית. להוסיף  כמון, פלפלילם, עגבניות ומים. להביא לרתיחה ולבשל במשך 15-20 דקות. בעזרת בלנדר ידני למעוך למחית חלקה. להוסיף מלח, פלפל וסוכר ולהחזיר את הסיר על האש. להמיס את הסודה ב- 1-2 כפות חלב, להוסיף למרק ולערבב. להוסיף את יתרת החלב, לחמם את המרק (לא להרתיח!) ולהגיש עם קרוטונים.

הדפסה