מרק צבעוני, משביע, קל ומהיר להכנה. תוספת הטורטליני מהווה אטרקציה אמיתית עבור הקטנטנים!

המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן

tomato_soup
מרכיבים
כף שמן זית
1 גזר גדול
1 בצל
1 ליטר ציר ירקות או מרק עוף
1/2 ק"ג עגבניות טריות או חצי קופסת עגבניות מרוסקות משומרות
1 כף רסק עגבניות
100 גרם אפונה מוקפאת
100 גרם שעועית ירוקה מוקפאת
250 גרם טורטליני מוכנים
מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה: 2 כפות גבינה צהובה מגורדת

אופן הכנה
לחתוך את הבצל והגזר לקוביות קטנות. לחמם את שמן הזית בסיר ולטגן את הירקות במשך כ- 5-7 דקות או עד להתרככות. אם משתמשים בעגבניות טריות, יש לחלוט אותם במים רותחים, לקלף ולחתוך לקוביות קטנות. להוסיף לסיר את רסק העגבניות ולטגן תוך כדי ערבוב כ- 30 שניות. להוסיף את העגבניות הטריות או המשומרות , ציר ירקות (ניתן להחליף במים), מלח ופלפל. לערבב היטב, להביא לרתיחה, לכסות את הסיר ולהקטין את האש. לבשל במהלך 10 דקות. להוסיף את האפונה והגזר ולבשל 5 דקות נוספות. להוסיף את הטורטליני, להביא את המרק לרתיחה ולבשל עד שהם צפים ורכים. להגיש חם עם גבינה מגורדת למעלה.
 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים של טבורית בנק דם טבורי.

 

שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
המרכז הרפואי שיבא