החורף כבר כאן, ועונת המרקים נפתחה באופן רשמי. קבלו מתכון למרק פשוט ומשביע שאפשר להגיש לא רק בארוחת צהריים, אלא גם בערב. למה שהילדים יאהבו? בגלל העגבניות והפסטה הקצרה!

מרק כרובית ועגבניות
המתכון והצילום באדיבות סוניה שוורצמן

רכיבים ל- 4-6 מנות
500 גרם פרחי כרובית
2 כוסות מרק עוף או ציר ירקות
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצים דק
1 כוס עגבניות מרוסקות
1 עלה דפנה
מלח
פלפל גרוס טרי
200 גרם פסטה קצרה

אופן ההכנה
מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים על אש בינונית-גבוהה במשך כ- 5 דקות, עד שהפרחים מזהיבים. מוסיפים שום ובצל ומטגנים במשך 2-3 דקות נוספות עד לריכוך הירקות. מוסיפים את הציר, העגבניות המרוסקות, עלה הדפנה, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים עד שהכרובית רכה. בסיר נפרד מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן (חשוב להיזהר מבישול יתר). שמים כמות קטנה של פסטה בכל צלחת ומוזגים מעליה את המרק החם. בתיאבון!

הדפסה