בחוץ כבר קריר וזה הזמן לפתוח את עונת המרקים. מרק עגבניות קטיפתי מתאים לכולם - גדולים וקטנים כאחד. אמהות ששומרות על הגזרה ישמחו לדעת שהחלפנו את השמנת המתוקה, רכיב אופייני בסוג זה של מרקים, בחלב. תוסיפו קרוטונים ביתיים - ויש לכם מרק לצהריים או ארוחת ערב חמה ומשביעה.


tomato-soup-1
התמונה והמתכון באדיבות סוניה שוורצמן

רכיבים ל-8 מנות:
4 כפות שן זית
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
4-5 שיני שום קצוצים
2 כפות רסק עגבניות
1 קופסת עגבניות מרוסקות
צרור בזיליקום
קורט סודה לשתייה
800 מ"ל חלב
2 כפיות סוכר
מלח, פלפל

אופן הכנה
מחממים את שמן הזית בסיר. מטגנים בצל ושום על אש בינונית במשך כ-5 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים וממשיכים לטגן במשך כ-30 שניות, לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים במשך כ-15 דקות. מרסקים את המרק באמצעות בלנדר מוט או מעבד מזון ומחזירים לסיר.
בקערה מערבבים חלב עם קורט סודה לשתייה. מוסיפים את התערובת לסיר ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש ומבשלים במשך כ-5 דקות. טועמים ומוסיפים סוכר, מלח ופלפל לפי הטעם. מגישים חם עם קרוטונים.

 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים של טבורית בנק דם טבורי.

 

שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
המרכז הרפואי שיבא