זהו מתכון אוניברסאלי: אפשר להשתמש בו להכנת עוגה אחת גדולה, שתי עוגות קטנות או להכנת מאפינס.

המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן

רכיבים:

3.5 כוסות (500 גרם) קמח
1.5 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה
1 כפית מלח
110 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס (210 גרם) סוכר
4 כפיות גרידת תפוז
2 ביצים
2/3 כוס מיץ תפוזים
2/3 כוס חלב
2/3 כוס (140 גרם) משמשים יבשים חתוכים
2/3 כוס (80 גרם) אגוזי מלך קצוצים
3 כוסות (300 גרם) חמוציות קפואות


אופן הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית אפייה ומפזרים עליה קמח. בקערה מערבבים קמח, מלח, סודה ואבקת אפייה. בקערה גדולה יותר מקציפים חמאה וסוכר. מוסיפים גרידת תפוז וביצים בזו אחר זו, כל פעם מערבבים היטב. מוסיפים חלב ומיץ ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח אל תוך התערובת הנוזלית ומערבבים במהירות (חשוב לא לערבב יותר מדי כדי לא לפגוע במרקם העוגה). מוסיפים משמשים וחמוציות ומערבבים. יוצקים לתבנית ואופים.

אם מכינים עוגה אחת גדולה בתבנית בקוטר 25 ס"מ, זמן האפייה הוא 70-60 דקות.
אם מכינים שתי עוגות קטנות יותר, זמן האפייה הוא כשעה.
אם מכינים מאפינס, זמן האפייה הוא 40-45 דקות.
בודקים מוכנות בעזרת קיסם (אם הקיסם יוצא יבש, העוגה מוכנה).

מצננים 5 דקות בתבנית, מוציאים ומניחים על רשת עד לצינון מלא.

 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים של טבורית בנק דם טבורי.

 

שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
המרכז הרפואי שיבא