אין חגיגה בלי עוגה, וכשמדובר בילדים ישראליים, פירושה של "עוגה" היא "עוגת שוקולד עם ציפוי שוקולד". כמובן שעוגת כזו לעולם לא תהיה מאכל בריאות, אך העוגה בגרסתנו היא דלת קלוריות ובריאה באופן יחסי: כמעט ללא שומן, ללא שמנת מתוקה ועם מעט מאוד קמח. תיהנו!

עוגת מוס שוקולד

המתכון והתמונה באדיבות ילנה איזקוביץ'

רכיבים לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
לעוגה:
140 גרם שוקולד מריר
100 גרם סוכר
60 גרם אבקת קקאו לא ממותק
2 כפות קמח
175 מ"ל חלב
2 חלמונים + 20 גרם סוכר
4 חלבונים + 45 גרם סוכר
כפית תמצית וניל
לציפוי:
1 כף קקאו
1 כף סוכר
2 כפות חלב
1 כפית חמאה

אופן הכנה
מכינים תבנית בקוטר 20 ס"מ, מכסים את התחתית והדפנות בנייר אפייה. אם משתמשים בתבנית קפיצית, רצוי לכסות בנוסף בשכבת נייר כסף (מתחת לנייר אפייה).
מכינים תבנית גדולה יותר מתבנית האפייה, ומרתיחים מים.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
את הסוכר, הקקאו והקמח מערבבים היטב בסיר קטן, מוסיפים חלב באיטיות וממשיכים לערבב עד לקבלת משחה חלקה.
שמים על האש, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד דקה, תוך בחישה מתמדת.
שופכים את התערובת שהתקבלה על השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
מקציפים קלות חלמונים עם סוכר, מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף נוקשה.
מערבבים את תערובות השוקולד עם החלמונים, מקפלים פנימה 1/4 מכמות החלבונים, לאחר מכן מוסיפים את יתרת החלבונים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את הבצק לתבנית, שמים אותה בתבנית הגדולה יותר ומוזגים מים רותחים עד למחצית הגובה של תבנית האפייה.
אופים כ- 40 דקות. העוגה צריכה להתייצב, אך לא להתייבש. מקררים את העוגה על רשת, עוטפים בנייר אלומיניום ושומרים במקרר למשך הלילה.
את חומרי הציפוי מעבירים לסיר קטן ומבשלים עד להסמכה. בודקים מוכנות באמצעות כף עץ: אם התערובת מצפה את הכף בשכבה אחידה, היא מוכנה. מוזגים את הציפוי הנוזלי על העוגה ומקררים. יש להוציא את העוגה מהמקרר כשעתיים – שלוש לפני ההגשה.

הדפסה