דרך מקורית לנצל שקית של קוסקוס – להשתמש בו כמרכיב בפשטידה מתוקה, טעימה, מזינה וקלה מאוד להכנה. בתיאבון!

פשטידת קוסקוס וגבינה

מרכיבים לתבנית עגולה בכותר 24-26 ס"מ
1 כוס קוסקוס עבה (כוס בנפח 200 מ"ל)
1.5 כוסות מים רותחים
100 גרם סוכר
500 גרם גבינה לבנה כחושה – טוב-טעם או כנען
100 גרם יוגורט או שמנת חמוצה
2 כפיות אבקת אפייה
3 ביצים
כפית של תמצית וניל
קורט מלח
כף סולת לציפוי התבנית
 

אופן הכנה
שמים קוסקוס בקערה ומוזגים מים רותחים. מערבבים ומשאירים ל- 5 דקות. בקערה נוספת טורפים קלות ביצים עם סוכר. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב. מוסיפים קוסקוס ושוב מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מורחים את תבנית האפייה בשמן ומפזרים סולת למניעת הדבקה. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים. אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות במשך כ- 45 דקות. מגישים עם יוגורט / שמנת חמוצה / פירות חתוכים / גלידה / ריבה.

הדפסה