שוב קניתם בננות לילדים, שוב הילדים לא אכלו אותן, הן הבשילו יתר על המידה ועוד שנייה מוצאות דרכן לפח? זה הזמן לאפות עוגת בננות. ככל שהבננות בשלות יותר ורכות יותר, כך תקבלו עוגה טעימה יותר. גם בננות שקליפתן השחירה הולכות!

עוגת בננות
המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן

רכיבים:
2 כוסות קמח (1 כוס = 237 מ"ל)
3/4 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה
1/4 כפית מלח
3-4 בננות בשלות
1/2 כוס יוגורט
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
110 גרם חמאה מומסת
תוספות שאוהבים: אגוזים קצוצים, דובדבנים או חמוציות מיובשים, שוקולד צ'יפס (אפשר ללא תוספות)
חמאה לשימון התבנית וקמח לקימוח

אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית מלבנית גבוהה.
חותכים בננה אחת לחתיכות קטנות. מועכים את יתר הבננות עד שמתקבלת מחית חלקה (אפשר ורצוי להשתמש במעבד מזון).
בקערה גדולה מערבבים את הרכיבים היבשים – קמח, סוכר, מלח, אבקת אפיה וסודה.
מוסיפים את חתיכות הבננה ואת התוספות בהן בחרתם להשתמש ולערבב שוב. בקערה נוספת מערבבים יוגורט, ביצים ותמצית וניל.
מוסיפים את מחית הבננות ומערבבים שוב.
מוסיפים את התערובת הנוזלית לתערובת היבשה, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים במהירות.
מעבירים לתבנית ואופים במשך 50-55 דקות, בודקים מוכנות באמצעות קיסם שצריך להיות יבש עם כמה פירורים לחים.







 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים של טבורית בנק דם טבורי.

 

שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
המרכז הרפואי שיבא