מה קורה כשמשדכים בין עוגת גבינה לבראוניז? קינוח אלגנטי, עדין וטעים שכולם יאהבו. לא דיאטטי במיוחד, זה נכון, אבל חיים רק פעם אחת!

cheesecake brownies-vi
המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן

כלים: תבנית מרובעת 22*33 ס"מ

לשכבת הגבינה:
250 גרם גבינת ריקוטה
150 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
1/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
120 גרם שמנת חמוצה (2/3 גביע)
2 כפות קמח
אופציה: גרידה מתפוז אחד

לשכבת הבראוניז:200 גרם חמאה
300 גרם שוקולד מריר
6 ביצים
200 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
150 גרם קמח
קורט מלח

אופן הכנהמחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים את כל המרכיבים של שכבת הגבינה לתערובת אחידה.
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על האש בסיר קטן. מקררים כמה דקות.
בקערה נפרדת מקציפים ביצים, סוכר ותמצית וניל לתערובת תפוחה אחידה.
מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה ומערבבים היטב. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים שוב.
מעבירים את תערובת השוקולד לתבנית ומשטחים.
מסדרים מעליה את תערובת הגבינה ומערבבים קלות באמצעות קיסם או סכין, כדי לקבל מראה של שיש.
אופים בתנור המחומם במשך כ-25-35 דקות. חשוב לא לאפות יתר על המידה!
מצננים ופורסים לריבועים.
 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים של טבורית בנק דם טבורי.

 

שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
המרכז הרפואי שיבא