מתכון ללביבות אלה מגיע אלינו הישר משולחן ארוחת בוקר אמריקאית ומשתלב בצורה מושלמת בחגיגת הלביבות והסופגניות שתימשך שמונה ימים. יוגורט ופירות במתכון הופכים אותו לבריא יחסית, במיוחד אם תשתמשו בספריי שמן לטיגון.

pancakes
תמונה ומתכון באדיבות סוניה שוורצמן

רכיבים
1/3 1 כוס קמח
3 כפות סוכר
2 כפיות אבקת אפיה
0.5 כפית סודה לשתייה
0.5 כפית מלח
1/3 1 כוסות יוגורט נוזלי (למשל, רוויון)
2 ביצים גדולות
1 כף חמאה מומסת + שמן לטיגון הלביבות
2 כוסות פירות יער קפואים (עדיף אוכמניות, אבל אפשר להשתמש גם בפטל, תות או תערובת)

הוראות הכנה
לנפות קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה ומלח לתוך קערה גדולה.
בקערה נוספת להקציף ביצים עם יוגורט וחמאה מומסת.
להוסיף את התערובת הנוזלית לתערובת הקמח ולערבב ערבוב קצר.
להוסיף את פירות היער ולערבב שוב בזהירות, כדי לא לפגוע בפרי.
לחמם מחבת על אש גדולה. למרוח את המחבת בשמן באמצעות מברשת או להשתמש בספריי.
לטגן לביבות מצד אחד, להפוך כשמופיעות בועות. להגיש חם עם סירופ מייפל.
בתיאבון!
הדפסה