סקונס של שיבולת שועל עם פירות יער סקונס הן לחמניות מיוחדות שהבריטים אוהבים להגיש ליד התה של שעה חמש. אנחנו מציעים לכם לאפות לחמניות בריאות ופשוטות להכנה ולהגיש כקינוח או כחטיף לילדים.

לחמניות שיבולת שועל ופירות יער
המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן

מרכיבים
ביצה
כוס ריוויון
אחד ושני שליש כוס קמח
אחד וחצי כוס יבולת שועל
שליש עד חצי כוס סוכר (תלוי ברמת המתיקות הרצויה)
כף אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתייה
רבע כפית מלח
100 גרם חמאה קרה
כוס פירות יער טריים או קפואים (אם הפירות גדולים, מומלץ לחתוך)

אופן הכנה
מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
מערבבים ביצה עם ריוויון ושמים בצד. בקערה גדולה מערבבים קמח, שיבולת שועל, סוכר, אבקת אפיה וסודה. מגרדים את החמאה הקרה או חותכים לחתיכות קטנות ומערבבים במהירות עם תערובת הקמח. מוסיפים את תערובת הריוויון והביצה ושוב מערבבים במהירות באמצעות מזלג. מוסיפים את פירות היער ומערבבים שוב. שמים את התערובת שהתקבלה על משטח מקומח ולשים עד להיווצרות בצק דביק. מרדדים לעלה בעובי 3-4 ס"מ ומחלקים ל- 10-15 לחמניות. מעבירים לתבנית שהכנו ואופים במשך 20-25 דקות עד להזהבה. לפני ההגשה מקררים. אפשר להכין בצק של סקונים מראש ולאפות אותם מאוחר יותר.

הדפסה