מאפה מוכר ואהוב בתוספת המון גבינה לבנה בריאה. אם אוהבים את השכבה העליונה הקריספית, מומלץ לאפות בתבנית רחבה ולא גבוהה.


kugel1
המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן

רכיבים:

250 גרם נודלס
450 גרם גבינה מסוג כנען או טוב טעם
3 ביצים
1 גביע יוגורט לא מתוק (150-200 גרם)
0.5 כוס צימוקים
0.5 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל


אופן הכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות. מבשלים נודלס לפי הוראות על גבי האריזה. מערבלים ביצים עם סוכר, מוסיפים יוגורט, גבינה ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הנודלס ואת הצימוקים. משמנים תבנית אפייה בשמן או בחמאה, יוצקים את התערובת ואופים כ- 45 דקות-שעה, עד שהפשטידה משחימה. מגישים את הפשטידה חמה או קרה.
הדפסה