מתכון לקינוח אלגנטי וקל להכנה - סיום מושלם לארוחה חגיגית!



ribuei mereng pesah
המתכון והתמונה באדיבות סופיה קריינוביץ'

רכיבים (ל-24 ריבועים)
שכבת מרנג:
5 חלבונים
1 1/4 כוס סוכר
1 1/2 כף קקאו
1 כוס אגוזים קצוצים גס

קרם:
150 גרם שוקולד
100 גרם חמאה
1 כף קקאו
1 כפית תמצית וניל או 1 כף ברנדי

הכנה
מכינים תבנית מלבנית 30*40 ס"מ.
מקציפים חלבונים עם סוכר עד לקבלת קצף יציב ונוקשה. 
מערבבים קקאו עם אגוזים ומקפלים בעדינות לתוך תערובת החלבונים המוקצפים.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים.
מעבירים את תערובת החלבונים לתבנית ומשטחים.
מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים במשך חצי שעה.
מוציאים את בסיס המרנג, מצננים, מורידים את נייר האפייה. חותכים לשני מלבנים בגודל 15*40 ס"מ.
מכינים קרם: ממיסים שוקולד עם חמאה וקקאו במיקרוגל. מוסיפים תמצית וניל או ברנדי. מערבבים ומצננים 5-10 דקות.
שופכים 2/3 מהקרם על חצי אחד של המרנג, שמים מעל את החצי השני ומהדקים. 
מטפטפים מעל את השליש הנותר של הקרם ומצננים במשך כמה שעות במקרר לפני הגשה.
חותכים לריבועים ומעבירים אותם למנז'טים מנייר.
הדפסה