זוהי עוגת הגזר האהובה גם על מי שלא אוהב גזר.

3iהמתכון באדיבות סוניה שוורצמן

רכיבים:

150 גרם גזר
2 בננות בשלות
2 ביצים
1 כוס סוכר
0.5 כוס שמן צמחי ללא ריח
1.75 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
0.5 כפית סודה לשתייה
0.75 כפית קינמון טחון
0.5 כפית ג'ינג'ר טחון
0.25 כפית אגוז מוסקט
0.5 כוס צימוקים או אגוזי מלך חתוכים

אופן הכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית אפייה. מגרדים את הגזר בפומפייה דקה, מועכים את הבננות במזלג. מערבבים היטב את הביצים והסוכר, מוסיפים את השמן ומערבבים. מוסיפים את הגזר והבננות ושוב מערבבים. בקערה אחרת מערבבים קמח, אבקת אפייה ותבלינים. אל תוך הקערה הראשונה מכניסים את תערובת הקמח תוך כדי בחישה מהירה. מוסיפים צימוקים או אגוזים, מערבבים הכל ביחד. מכניסים את הבצק לתבנית ואופים כ-40 דקות עד שהעוגה מוכנה (בודקים באמצעות קיסם – הוא צריך להיות יבש עם כמה פירורים לחים). מצננים את העוגה לפני הגשה.

הדפסה