לא הכל חייב להיות אורגני
פטיבר אורגניאם החלטתם לנסות לצרוך אוכל אורגני, כדאי לעשות הבחנות. מזונות שכדאי לקנות אורגניים הם פירות וירקות המרוססים בכמויות גדולות ושבדרך כלל אוכלים אותם עם הקליפה, כולל עלים ירוקים, עשבי תיבול, דלעת, עגבנייה, תפוח אדמה, תפוז, חסה, תפוח, אגס, משמש, אפרסק, חיטה, פולי סויה, שעועית, גזר, תירס, ענבים ותות שדה. מבין הפירות והירקות הלא אורגניים עדיף לקנות פירות וירקות עם קליפה עבה שניתן לקלף, כמו פרי הדר, בננות ואבוקדו, וכן פירות וירקות שיש להם מעט מזיקים ולכן לא מרבים לרסס אותם, כמו תאנים, פפאיה וחרובים.

בנוסף, כדאי להשתמש בחומרים מיוחדים לשטיפת פירות וירקות כדי להסיר שאריות הדברה, שעוות וקוטלי פטריות. את החומרים הללו ניתן להשיג בחנויות הטבע.

בצד ההמלצה הגורפת לצורך אוכל טרי, אנו משתמשים במידה זו או אחרת באוכל מעובד. האם אוכל מעובד אורגני הוא אכן עדיף על פני אוכל מעובד רגיל?
בחברת אגריאור, המפקחת על התוצרת האורגנית בארץ, מציינים כי עיבוד מזון צריך להיות מכוון לשמירת האיכויות הטבעיות של התוצרת הטרייה ותהליכי העיבוד המותרים לשם כך הם מכאניים ופיזיקליים. תהליכים כימיים אסורים. כמו כן, מוצר מעובד חייב להכיל לפחות 95% רכיבים אורגניים.

שאר הרכיבים הם תוספים החיוניים להכנת המוצר ואינם זמינים מהמקורות האורגניים. בנוסף, מוצר אורגני אינו יכול להכיל רכיבים שמקורם בהנדסה גנטית, חומרי טעם וריח ומשמרים סינטטיים.

את כל זה כדאי מעט לסייג. קודם כל חשוב להבין כי כל פעולה של עיבוד מזון - חימום, קלייה, טיגון, זיקוק, טחינה - מוריד מהאיכות והערך התזונתי שלו. בנוסף, מוצרים רבים מכילים למשל כמויות גדולות של סוכר. גם אם זה אורגני, סוכר עדיין אינו רכיב בריא אם צורכים אותו בכמויות גדולות.לפיכך, ממליצה וילמור להעדיף מוצרי מזון בסיסיים אורגנים כגון דגנים מלאים, קטניות, ירקות, פירות, אגוזים, זרעים ומזון מן החי.

חפשו את הסמלים
עוגיות אורגניותכדי לדעת אם מוצר מסויים הוא אורגני, חפשו את הסימון. סמל מדינת ישראל, משרד החקלאות, חייב להופיע על כל מוצר אורגני, ובנוסף, סמל של אחד מהגופים הללו: סקאל ישראל פיקוח והתעדה, אגריאור, IQC - מכון לבקרה ואיכות.
אם מדובר בתוצרת טרייה של ירקות ופירות שאינם ארוזים, חפשו בבית הטבע, או בחנות בה אתם קונים, תעודה המעידה כי התוצרת אורגנית ומפוקחת על ידי אחד משלושת גופים אלו.

השאלה האחרונה והקשה מכולם היא המחיר. אוכל אורגני יקר יותר מאוכל רגיל, וזאת משום שהשיטות בהן הוא מיוצר יקרות יותר ומניבות יבול קטן יותר בהשוואה למזון רגיל. סיבה זו היא הטענה המרכזית כנגד מזון אורגני ורפאלי מסכים עם כך. "לצערי, חלק מהטענה הינה נכונה והסיבה העיקרית לכך היא גודל השוק. ככל שיגדל השוק האורגני כך יירדו מחירי חומרי הגלם לתעשייה וכן הלאה והלאה עד הצרכן הסופי. חשוב לציין, כי בשלוש השנים האחרונות הופחתו מחירם של המוצרים האורגניים בעשרות אחוזים וחלקם דומים היום למוצרים הקונבנציונליים המקבילים, כגון פסטות, חלק מהקטניות, ירקות בעונות מסוימות של השנה ומוצרי מאפה איכותיים".