ככל שהתינוק הולך ומתפתח הולכות ומתפתחות מערכות גופו. בחלק זה בדקנו לאילו מהבעיות יעזרו משקפי ראייה וכיצד לבחור את המשקפיים כך שהילד ירגיש איתן נוח ובטוח.
בעיות ראיה אצל ילדים
תמונה באדיבות יחסי ציבור

לחלק א' של הכתבה

לאחר שהגענו לרופא העיניים, יעבור הילד או הפעוט אבחון והערכה מקיפה. בהתאם לממצאים, יקבעו לו הרופא טיפול מתאים. הטיפול לתיקון הראיה כולל משקפיים, אימוני ראיה או שילוב של שניהם. זאת, כמובן, כל עוד אין מדובר בתופעות כגון גלאוקומה, קטרקט או גידולים.
משקפיים יעילים באופן כללי לבעיות קוצר ראיה ורוחק ראיה. כמו כן, הן עשויות לתקן סוגים מסוימים של הפרעות במיקוד ובתיאום בין העיניים. למעשה, 85%-90% מהסובלים מבעיות ראיה מטופלים באמצעות משקפיים. לגבי השאר יש צורך באימוני ראיה. גישה זו כוללת סידרת טיפולים תוך שימוש באביזרים מיוחדים וביצוע תרגילים תחת השגחה צמודה.

ההורים צריכים להירגע
פעמים רבות החשש של ההורים מכך שהילד או הפעוט יסבול משמות גנאי, פגיעה מבחינה חברתית או שהביטחון העצמי שלו ירד, משתקפת בהתנהגותם סביב הילד שקולט את חששם והופך אותו לשלו, מסביר יניב אלדד, אופטומטריסט ברשת אופטיק דורון. "לכן, בראש ובראשונה חשוב כי ההורים ישלימו עם העובדה שהילד צריך משקפיים".
בנוסף, חשוב לספק סביבה תומכת שתעודד את הילד או הפעוט להרכיב משקפיים. כאשר מדובר בפעוטות, העידוד הוא רגשי-פיזי-ויזואלי: למחוא לילד כפיים כאשר הוא מרכיב את המשקפיים, להרכיב משקפיים למשחק שהפעוט הכי מתחבר אליו, להראות לו תמונות של דמויות ואנשים במשפחה מרכיבים משקפיים וכד'. כאשר מדובר בילדים בוגרים יותר, חשוב לקיים שיחה כנה ולהסביר את חשיבות הרכבת המשקפיים ולמה הם מיועדים, כיצד המשקפיים יעזרו לו לראות.

להגיע רגועים לחנות
"חשוב מאוד לבחור לילד את המשקפיים המתאימים לו", אומר האופטומטריסט דוד לזר, מנכ"ל אופטיקה בליסימה. "היום משקפיים הפכו לפריט אופנתי לכל דבר. בניגוד לאמונה הרווחת, רוב הילדים שמחים מאוד להרכיב משקפיים". בהתאם, חשוב להפוך את התהליך לחוויה נעימה להורים ולילדים ולכן, כדאי להגיע לחנות המשקפיים כאשר הילד לא עייף וההורים רגועים. כאשר מגיעים לחנות, חשוב שהילד יהיה מרוצה מהמשקפיים שבחר. פעוטות לרוב יתחברו למשקפיים עם דמויות או צבעים שהם אוהבים. על הילדים גימיקים כבר לא עובדים, הם רוצים להיות הכי אופנתיים שיש, ולרוב, למרבה הפלא, במקרים רבים הם יודעים ומכירים אופנה ומותגים הרבה יותר מההורים שפשוט רוצים שלילד שלהם לא יקראו אבוארבע או משקפופר. לכן, לא כדאי להיכנס איתם לוויכוחים מיותרים לגבי המשקפיים הרצויים.


להקיף את כל העיניים
"סוגיית משקפי הראיה של הילדים היא מורכבת מההיבט המקצועי ומההיבט האסטטי, מסבירה לילך אהרון, אופטומטריסטית מאופטיק האוס, "וכמו בכל מקצוע יש יותר מגישה אחת בתחום. אני מאמינה שמסגרת משקפי הראיה של הילד צריכים להיות כאלה שיקיפו את כל העין, רצוי צמוד לחלק התחתון של הגבה ועד מעט מתחת לעפעף תחתון, וזאת כדי שהילד לא 'יציץ' מעל המשקפיים.
"גשר המשקפיים המונח על האף חייב להיות כזה המחלק את המשקל בצורה שווה ומחומר המונע לחץ, גשר אנטומי מסיליקון, למשל. מוטות המשקפיים-לילדים הקטנים עדיף שיהיו עם קפיץ מתעגל מאחורי האוזן ובכל מקרה וגיל יש לוודא שהמוט אינו קצר מדי או ארוך מדי, ושלא ילחץ על העצב שמאחורי האוזן. על המוטות להיות גמישים, אך לא שבירים ולתמוך במשקפיים שלא יחליקו על האף לכיוון מטה.
"לגבי עדשות המשקפיים יש עדיפות לייצרן מחומרים פחות שבירים על מנת שיגנו על עיניהם של הילדים, ועדיף להקפיד על עדשות איכותיות ומצופות במידת האפשר בהתאמה למספר העדשות. בכל מקרה, חשוב לזכור, זוהי תקופה מאד משמעותית בהתפתחות הראיה. יש לתת את הדעת על כל שלב בהתאמה כדי לקבל שיתוף פעולה מהילד".

 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים ונושאים בריאותיים שונים כגון דם טבורי.

שותפים עסקים    
המרכז הרפואי שיבא   לוגו אתר יולדת לוגו אתר וובקלאב