מיוחד לפסח: עוגה מרשימה ולא מורכבת להכנה. חג שמח!
המתכון והתמונה באדיבות ילנה איזקוביץ'
רכיבים
לעוגה:
6 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
200 גרם שקדים טחונים
100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
200 גרם שוקולד לבן, מגורד או טחון
2 כפות שמן ללא טעם וריח
2 כפות ברנדי
2 כפות מיץ לימון
קליפה מגורדת מלימון אחד
חצי כוס קמח מצה (ניתן להחליף בקמח תפוחי אדמה)
לציפוי וקישוט:
2 חבילות שמנת להקצפה (500 מ"ל)
אופן הכנה
לחמם תנור ל- 180 מעלות.
לשמן תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
להקציף במערבל ביצים עם סוכר במשך כ- 10 דקות, עד שמתקבל קצף יציב אוורירי ובהיר.
לערבב את כל הרכיבים היבשים של העוגה בקערה, ואת הרכיבים הנוזליים לערבב בכוס.
לחלק את המרכיבים היבשים ל- 3 חלקים להוסיף בהדרגה ובזהירות לתערובת הביצים המוקצפות. את הרכיבים הנוזליים להוסיף עם החלק השני. לערבב היטב, להעביר לתבנית אפייה ולאפות במשך כ- 35 דקות עד לקבלת קיסם נקי.
לכבות את התנור. להפריד את העוגה מדפנות התבנית באמצעות העברת סכין. להחזיר את התבנית לתנור עד לקירור מלא של העוגה. לחלק בזהירות ל- 2 חלקים עגולים. אם העוגה תפחה באמצע, ניתן להפוך אותה על מנת לקבל עוגה חלקה ויפה.
להקציף קצפת עם סוכר, למרוח שליש על החלק התחתון של העוגה ושני שליש על החלק העליון והצדדים.
לפזר קקאו לקישוט.