התמונה והמתכון באדיבות סופייה קרינוביץ'
רכיבים לעוגה (לתבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ)
250 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה
1/3 כוס שמנת מתוקה
6 כפות שטוחות של קקאו
6 ביצים
1 1/2 כוס דובדבנים משומרים או קפואים
1 1/3 כוס סוכר
170 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים
רכיבים לציפוי
125 מ"ל שמנת מתוקה
125 גרם שוקולד מריר
25 גרם חמאה
אם מכינים עוגה למבוגרים, אפשר להוסיף לציפוי 2 כפות ברנדי
אופן הכנה
ממיסים שוקולד עם שמנת וחמאה (אפשר במיקרוגל או על אמבט מים חמים).
מצננים, ובינתיים מפרידים חלבונים וחלמונים. מוסיפים לתערובת השוקולד קקאו, מחצית מכמות הסוכר, חלמונים ודובדבנים ומערבבים היטב.
מקציפים חלבונים עם מחצית שנייה מכמות הסוכר לקצב יציב. מקפלים את החלבונים לתערובת השוקולד, לאחר מכן מוספים את אגוזי הלוז הטחונים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית ואופים במשך 30 דקות. בודקים מוכנות באמצעות קיסם.
להכנת הציפוי, מביאים שמנת מתוקה על סף רתיחה. מוסיפים שוקולד, חמאה וברנדי. מערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד והחמאה. מצננים במשך מספר דקות ומצפים את העוגה בתערובת. התערובת צריכה להיות עדיין חמה, אך לא חמה מדי. שומרים במקרר מספר שעות לפני ההגשה.
טיפ: ניתן להחליף את אגוזי הלוז בשקדים.