התמונה והמתכון באדיבות סוניה שוורצמן
רכיבים ל- 5-6 מנות
25 גרם שמרים טריים
2 כוסות חלב
500 גרם קמח
2 ביצים
2 כפות סוכר
2 כפות שמן
1 כפית תמצית וניל
0.5 כפית מלח
אופן הכנה
מחממים חלב (לא להרתיח!). מערבבים שמרים, חלב וקמח לתערובת חלקה ומשאירים במקום חם למשך חצי שעה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב. מחממים מחבת ומשמנים. מכינים כוס מים, טובלים כף במים, נוטלים מהבצק באמצעות הכף הרטובה ומערימים על המחבת. לגיוון, אפשר להוסיף לבצק חתיכות תפוח, פירות אחרים או פירות יער.