התמונה והמתכון באדיבות סוניה שוורצמן
רכיבים ל-10-12 לביבות:
200 גרם גבינה לבנה מסוג "כנען", "טוב טעם" או ריקוטה
1 כפית אבקת אפיה
3 ביצים
2 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
3/4 כוס קמח
2/3 כוס חלב
1 תפוח גדול
שמן לטיגון
אופן הכנה
מנקים את התפוח מהליבה וחותכים לקוביות קטנות. מערבבים בקערה את הגבינה עם החלב, הסוכר והביצים. מנפים את הקמח יחד עם אבקת האפייה ומערבבים עם תערובת הגבינה. ממליחים. מוסיפים את קוביות התפוחים ומערבבים היטב פעם נוספת. מחממים ומשמנים מחבת ומטגנים לביבות (אפשר להשתמש בספריי שמן לשימון המחבת). זורים אבקת סוכר ומגישים מיד.