תמונה ומתכון באדיבות סופיה קריינוביץ'
תבנית 25*30 או תבנית עגולה בעלת כותר 24-26 ס"מ.
בצק:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
350 גרם קמח תופח
1 גביע שמנת חמוצה
1/2 כוס סוכר
אבקת סוכר לפיזור על העוגה
מילוי:
4 תפוחים חמצמצים
1-1.5 לימון
3/4 – 1 כוס סוכר (תלוי בחמיצות התפוחים)
אופציה: צימוקים
אופן הכנה:
1. מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון לבצק אחיד.
2. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
3. מקלפים את התפוחים ומגרדים במגרדת גסה. מגרדים את הלימונים יחד עם הקליפה (אם רוצים להימנע מהמרירות של הקליפה בעוגה, טובלים את הלימונים במים רותחים לכמה דקות לפני הגירוד). מערבבים את התפוחים והלימונים המגורדים עם הסוכר.
4. סוחטים את הנוזלים מהמילוי המוכן. אפשר להוסיף צימוקים בשלב זה.
5. מעבירים 2/3 מהבצק לתבנית. מפזרים מעט קמח, מעבירים את המילוי על הבצק ומשטחים.
6. מרדדים את הבצק שנותר ומכסים את המילוי. אפשרות נוספת למי שלא אוהב לרדד: מקפיאים את הבצק הנותר ומגרדים על המילוי במגרדת גסה.
7. אופים בחום של 180 מעלות 40-45 דקות.
8. מקררים ומפזרים אבקת סוכר.