המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן
רכיבים:
8 כרעי עוף
3 כפות שמן זית
250-300 פטריות שמפיניון או פורטבלו חתוכות
1 פלפל אדום גדול חתוך לקוביות
1 בצל חתוך לקוביות
3 שיני שום קצוצות
0.75 כוס מרק עוף או מים
0.75 כוס יין לבן
1 קופסא (800 גרם) עגבניות משומרות מרוסקות
3 כפות צלפים ללא נוזלים
1.5 כפית אורגנו יבש או
1.5 כף עלים טריים קצוצים דק
0.25 כוס עלי בזיליקום קצוצים
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
בסיר עם תחתית עבה מחממים שמן זית. מתבלים את העוף במלח ופלפל ומטגנים בשמן בשני הצדדים עד להשחמה, כ-5 דקות מכל צד. מוציאים את העוף ומניחים על צלחת.
מכניסים פלפל, בצל ושום לסיר בו טוגן העוף. מטגנים על אש בינונית עד שהבצל יתרכך, כ-5 דקות. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שכל הנוזלים יתאדו. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים יין ומבשלים עד שכמות הנוזל תקטן בחצי, כ-3 דקות. מוסיפים עגבניות עם המיץ, מרק, צלפים ואורגנו. אם הרוטב חמוץ מידי, אפשר להוסיף קצת סוכר.
מכניסים את העוף לתוך הרוטב. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהעוף יהיה מוכן, במשך כ-30 דקות. אם רוצים שהבשר ייפרד בקלות מהעצמות, מבשלים במשך שעה.
אם הרוטב נראה נוזלי מדי, מוציאים את העוף ומשאירים את הרוטב על האש עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מגישים עם בזיליקום טרי.