המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן
רכיבים (4 מנות):
חצי בצל
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 פרוסות לחם ללא קרום
1 ביצה
500 גרם בשר טחון (עגל, הודו או כבש)
חצי כפית כמון טחון
חצי כפית פפריקה
חצי כפית פלפל שחור טחון
1 כפית מלח
לרוטב:
4 כפיות שמן זית
חצי בצל פרוס לקוביות קטנות
0.5 כפית פפריקה
0.5 כפית כורכום טחון
1 כפית כמון טחון
1 פלפלון צ'ילי ללא זרעים, חתוך לחתיכות קטנטנות, או 0.25 כפית אבקת צ'ילי
1.5 כוס מרק עוף
3 כפות כוסברה קצוצה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות מיץ לימון
אופן הכנה:
מעבדים בצל, פטרוזיליה ולחם במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצה ומערבלים כחצי דקה עד שהביצה תתמזג עם התערובת. מוסיפים בשר טחון, תבלינים, מלח ומעבדים עד לקבלת ממרח סמיך. בידיים לחות יוצרים כדורים בגודל אגוז מלך, מכסים ומכניסים למקרר.
מחממים שמן זית בסיר גדול ורחב ומוסיפים בצל. מטגנים על אש קטנה עד שהבצל יתרכך ויזהיב. מוסיפים תבלינים וצ'ילי ומטגנים דקה תוך כדי בחישה. מוסיפים מרק וכוסברה ומביאים לרתיחה.
מכניסים את כדורי הבשר לרוטב ומנערים כך שהכדורים יהיו מכוסים בנוזל. מכסים ומבשלים על אש קטנה 45 דקות. לקראת הסוף מוסיפים מיץ לימון ואת רוב הפטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל במידת הצורך. מניחים בקערה, מפזרים מעל התבשיל את שארית הפטרוזיליה ומגישים מיד. מומלץ להגיש בתוספת אורז, קוסקוס או פסטה.