אל תיבהלו מכך שמשך הכנת המתכון הוא מעל יממה. בפועל מדובר בדקות ספורות של עבודה, והתוצאה מדהימה: פסטרמה ביתית עסיסית טעימה ובריאה!



פסטרמה הודו
המתכון והתמונה באדיבות סופיה קריינוביץ

רכיבים
חצי חזה הודו (כקילו)
למרינדה:
3 כוסות מים
2 כפות מלח גס
2 כפות סוכר חום (אפשר להחליף בסוכר לבן)
1 כפית גרגרי פלפל
2 עלי דפנה
לציפוי:
2 כפות דבש
2 כפות שמן זית
1 כף רוטב סויה
1 כף פפריקה
1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה
לערבב את כל מרכיבי המרינדה, להניח את הבשר בתוכה, לכסות בניילון נצמד ולאחסן במקרר במשך יממה.
לערבב את חומרי הציפוי, להוציא את הבשר מהמרינדה, לשטוף ולייבש היטב. ליצור צורה של רולדה ולקשור את הנתח (לממהרים – ניתן לדלג על שלב זה). למרוח בתערובת שהתקבלה ולהחזיר למקרר למשך 2-3 שעות, אפשר גם למשך יממה נוספת.
לכסות תבנית בנייר אפיה או בנייר כסף, להניח את נתח ההודו ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות במשך כשעה ורבע. במשך האפייה לאסוף מדי פעם את הנוזלים הנאגרים בתבנית ולשפוך על הבשר.
לקרר ולפרוס לפרוסות דקות. ניתן להגיש חם או קר.
 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים ונושאים בריאותיים שונים כגון דם טבורי.

שותפים עסקים    
המרכז הרפואי שיבא   לוגו אתר יולדת לוגו אתר וובקלאב