המתכון והתמונה באדיבות ילנה איזקוביץ'
רכיבים ל- 3 מנות
3 פילה דג סול (אפשר להשתמש בפילה של דג אחר – חשוב שיהיה פרוס לפרוסות ארוכות ושטוחות)
6 עגבניות בשרניות, רצוי עגולות
3 צוקיני
מלח
פלפל
3 כפות שמן זית
לרוטב סלסה ירוק:
10 גרם עלי פטרוזיליה
1 כף צלפים
3 פילה אנשובי משומר
שן שום
1/4 כפית חרדל
1/4 כפית חומץ יין אדום
50 מ"ל שמן
אופן הכנה
לטחון את כל מרכיבי הסלסה למשחה חלקה בבלנדר או במעבד מזון.
לחתוך את החלק העליון של העגבניות ולרוקן אתן.
לפרוס כל פילה ל- 2 חלקים, למרוח כל אחת מהפרוסות בסלסה ולגלגל לרולדה.
לשים את הדגים בעגבניות המרוקנות ולמרוח עוד קצת סלסה למעלה.
לסדר את העגבניות בתבנית אפייה.
לחתוך צוקיני לקוביות, להמליח, לפלפל, להוסיף כמה כפות שמן זית ולערבב. לפזר בתבנית בין העגבניות.
לאפות 15-20 דקות בחום של 170 מעלות. להגיש עם פלחי לימון.