המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן
רכיבים (8 מנות)
עוף או כרעיים במשקל כ-2-1.5 ק"ג
2 בצלים
600-800 גרם גזר טרי או גזר גמדי קפוא
3 כפות שמן
3.5 כוסות ציר עוף או מים
חופן שזיפים מיובשים (רצוי ללא גלעינים)
7 כפות דבש
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
משתמשים בסיר שניתן להכניסו לתנור.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מקלפים את הגזר ופורסים לפרוסות בינוניות. מקלפים ופורסים את הבצלים.
ממליחים ומפלפלים את העוף. מחממים שמן ומטגנים את העוף משני הצדדים במשך כ- 10 דקות.מעבירים את העוף לצלחת ומכניסים את הבצל לסיר. מטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך, במשך 5-7 דקות. מוסיפים גזר ומטגנים במשך 5 דקות נוספות או עד להזהבת הגזר.
מחזירים לסיר את העוף, מוספים את הדבש, השזיפים המיובשים וציר העוף או המים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים לתנור ואופים במשך כ- 40 דקות.