המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן
רכיבים
1 ק"ג בקלה
500 גרם עגבניות
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
מלח
שמן זית
לרוטב:
1/2 כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה, קצוצים דק
4 שיני שום כתושות
2-3 כפות מיץ לימון
4 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
מלח
אופן הכנה
מערבבים את כל הרכיבים של רוטב הצ'רמולה. אם הדג הוא עם עור, עושים חתכים בעור. ממליחים, שופכים את הרוטב על הדגים ומשאירים בטמפרטורת החדר במשך 30 דקות.
מחממים תנור ל- 250 מעלות. משמנים תבנית אפייה בשמן זית. פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים בעובי חצי ס"מ ואת העגבניות לעיגולים קצת יותר עבים. מערבבים את תפוחי האדמה עם המלח, הפפריקה, הכמון והשמן ומניחים בתחתית התבנית. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 10-15 דקות. מניחים עגבניות מעל תפוחי האדמה, ממליחים ומחזירים לתנור בלי לכסות למשך 30 דקות או עד שתפוחי אדמה רכים. מניחים את הדגים על העגבניות ואופים במשך 10-15 דקות נוספות עד שהדגים מוכנים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.