מתכון ותמונה באדיבות סוניה שוורצמן
חומרים
משרה:
1 1/2 כפות שמן זית
1 1/2 כף פפריקה מתוקה
1 כף כוסברה מיובשת טחונה יבשה
1 1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי (אפשר פחות, אם הילדים אוהבים פחות חריף)
1/2 כפית קינמון
5 שיני שום, לקצוץ דק או להשתמש בקוצץ שום
2 כפות חומץ בן יין לבן
1 כפית סוכר או דבש (אופציונלי)
מלח
אופן הכנה
עוף בינוני מחולק למנות
2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים דק
2 פלפלים צהובים או כתומים, מנוקים מגרעינים וחתוכים גס
3-4 בטטות, קלופות ופרוסות גס
2 גזרים, קלופים ופרוסים גס
1 לימון, פרוס לעיגולים
שמן לשימון התבנית
מערבבים את כל חומרי המשרה. מושחים את חלקי העוף בתערובת שהתקבלה, משאירים כף אחת בצד בשביל הבצל. מניחים את העוף בצד לשעה אחת לפחות.
מחממים תנור לחום של 220 מעלות צלזיוס. מערבבים את הבצל עם כף של משרה.
בתבנית עמוקה מניחים את פרוסות הגזר והבטטה.
מניחים מעל את חלקי העוף, ומעליהם מפזרים את הבצל והפלפל. מכסים בפרוסות לימון.
אופים במשך 45 דקות או עד שהעוף מוכן.