מנה קלילה שמתאימה במיוחד לארוחת ערב משפחתית.


cauliflower gratin-vi1
המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן

רכיבים:

1 כרובית בגודל בינוני
1.5-2 כוסות חלב
2 כפות חמאה
2 כפות קמח
0.5 כוס גבינה קשה מגוררת ועוד 2 כפות גבינה לפיזור מעל המאפה
1-2 שיני שום קצוצות
קורט אגוז מוסקט
מלח, פלפל
פירורי לחם

אופן הכנה:

שוטפים את הכרובית ומפרקים לפרחים קטנים. מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות. מבשלים רוטב: ממיסים חמאה בסיר על אש בינונית, מוסיפים שום, מטגנים חצי דקה, מוסיפים קמח ומטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות, עד שהתערובת תזהיב ותקבל מרקם אחיד.

יוצקים בזרם דק חצי כוס חלב ומערבבים כדי שלא יהיו גושים בתערובת, אחר כך יוצקים לאט את שאר החלב, תוך כדי בחישה. מביאים את הרוטב לרתיחה, מבשלים 1-2 דקות או עד שהרוטב יסמיך, מסירים מהאש ומוסיפים חצי כוס גבינה. מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

מכניסים את הכרובית לתבנית אפיה, יוצקים את הרוטב מעל ומפזרים למעלה פירורי לחם ואת שאר הגבינה המגורדת. אופים בחלק העליון של התנור במשך 25-30 דקות או עד שהמאפה מזהיב.
 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים ונושאים בריאותיים שונים כגון דם טבורי.

שותפים עסקים    
המרכז הרפואי שיבא   לוגו אתר יולדת לוגו אתר וובקלאב