המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן
רכיבים:
1 חבילה של פסטה פנה (500 גרם)
2-3 קישואים בינוניים
1 חציל גדול או 2 חצילים קטנים
1 בצל אדום
3 פלפלים
4-5 שיני שום
בזיליקום ופטרוזיליה לפי הטעם
2-3 כפות חומץ בלסמי
שמן זית לפי הטעם
גבינה צפתית או ברינזה
מלח, פלפל
אופן הכנה:
אחר כך חותכים את הפלפלים לרצועות דקות ומוסיפים לשאר הירוקות. מערבבים את הירוקות עם הפסטה ומתבלים בחומץ, שמן, מלח ופלפל, לבסוף מפזרים בזיליקום ופטרוזיליה חתוכים. מכסים ומצננים, מומלץ להשאיר את הסלט במקרר לשעה. לפני ההגשה מפזרים גבינה מפוררת מעל הסלט.