המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן
מרכיבים
150 גרם גבינה כחולה (דנאבלו) מפוררת
1 אגס גדול, מקולף וחתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ
60 גרם אגוזים קצוצים, לא דק מדי
3 ביצים
100 מ"ל חלב
6 כפות שמן זית (ניתן להחליף מחצית מכמות השמן ב- 3 כפות שמן אגוזים, למי שיש)
1.5 כוסות קמח
1 כף אבקת אפייה
100 גרם גבינת צ'דר מגורדת
2 כפיות סוכר
מלח, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית אינגליש קייק (ניתן לכסות בנייר אפייה למניעת הידבקות). בקערה גדולה להקציף קלות ביצים, חלב ושמן זית. בקערה נוספת מערבבים קמח ואבקת אפייה, מלח ופלפל. מוסיפים את תערובת הקמח לתעבורת הביצים, מוסיפים גם את שני סוגי הגבינה, האגוזים וקוביות האגס. מערבבים עד שהקמח נבלע בבצק והמילוי מפוזר בתערובת באופן שווה – יש להימנע מערבוב יתר! מעבירים את הבצק לתבנית ואופים במשך כ- 50 דקות. בודקים מוכנות באמצעות קיסם. מקררים את המאפה בתבנית. ניתן לשמור אותו בקירור עד 3 ימים, כאשר המאפה עטוף בנייר כסף או ניילון נצמד.
מאפה אגסים, אגוזים וגבינה כחולה |
בדרך כלל אנחנו מפרסמים כאן מתכונים לקטנטנים, אך הפעם יש לנו מתכון מעולה שמיועד דווקא למבוגרים שבחבורה. ספק לחם, ספק עוגה – מאפה משגע המשלב בחוכמה גבינה כחולה, אגוזים ואגסים, שיוסיף המון אלגנטיות לאירוח שבועות שלכם.
טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים ונושאים בריאותיים שונים כגון דם טבורי.