המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן
רכיבים ל-4 מנות (8 לביבות)
גזר גדול
2 קישואים בינוניים (אפשר לגוון עם זוקיני או קישוא צהוב)
7-8 פטריות שמפיניון
40 גרם קמח (4 כפות)
40 גרם גבינת פרמזן מגורדת
חצי כפית מלח
מלח ופלפל לפי הטעם
ביצה אחת
125 מ"ל שמן לטיגון
אופן הכנה
מגרדים גס את הגזר והקישואים. חותכים את הפטריות לחתיכות קטנות. סוחטים קלות ומייבשים באמצעות מגבת מטבח.
מוסיפים ביצה, פרמזן, קמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
מחממים שמן במחבת בעלת כותר של 26 ס"מ. יוצרים לביבות – תקבלו כ-8 לביבות עגולות.
מספיגים את הלביבות המוכנות בנייר סופג ושומרים בתנור שחומם קלות כדי שלא יתקררו.
אם מטגנים במחבת טפלון איכותית, אפשר להקטין את כמות השמן באופן משמעותי.
אשפר להגיש עם שמנת חמוצה.