המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן
רכיבים:
500 גרם תפוחי אדמה (3-4 תפוחי אדמה בינוניים)
500 גרם קישואים (3 קישואים בינוניים)
1 ביצה
4 כפות קמח
מלח
פלפל שחור טחון
אופן הכנה:
מגרדים קישואים בפומפייה גסה, מעבירים למסננת, מפזרים מעליהם מלח ומשאירים. מגרדים תפוחי אדמה בפומפייה דקה. סוחטים את הקישואים ואת תפוחי האדמה היטב ומערבבים עם ביצה, קמח, פלפל ומלח. מחממים שמן צמחי במחבת על אש בינונית. מניחים את התערובת שהתקבלה על המחבת בעזרת כף (כל לביבה היא כ- 2-3 כפות) ומטגנים על אש קטנה עד שתפוחי האדמה יתרככו והלביבות ישחימו. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה.